livnu.dk

DMI vandtemperatur

Gå direkte til DMI Havtemperatur: https://www.dmi.dk/havtemperatur/

I sommerperioden måler Dansk Meteorologisk Institut (DMI) badevandstemperaturen på forskellige steder i Danmark. Temperaturmålingerne offentliggøres på instituttets hjemmeside, hvor du kan få et godt overblik over, hvor varmt badevandet er på alle kyststrækninger. Temperaturmålinger er et hjælpsomt redskab for dig, der ønsker at have kendskab til, hvor det mest badevenlige vand er.

Herunder kan du læse mere om, hvad du kan bruge DMI vandtemperaturmålingerne til. Du få svar på, hvordan du bruger radarmålingerne på hjemmesiden, og du får gode råd til at downloade DMI’s app, så du let kan se, hvor du og familien skal tage hen, når sommeren tilbringes herhjemme.

Hvor finder jeg DMI vandtemperaturmålingerne?

Du vælger selv, hvilke enheder du ønsker at tage i brug, når du vil have indblik i graderne for det danske badevand. DMI har en velfungerende og brugervenlig hjemmeside, hvor alle informationer med data, radarvideoer og artikler ligger frit tilgængeligt for alle. Udover hjemmesiden er DMI også at finde på deres app, som kan downloades til både iOS og Android enheder.

DMI’s hjemmeside er udviklet med den nyeste software, hvilket blandt andet betyder, at den automatisk tilpasser sig den skærm, du sidder med. Du behøver ikke at være erfaren med hensyn til meteorologiske målinger for at få glæde af instituttets funktioner. Ved alle målinger og radarbilleder på både hjemmeside og i app er der beskrivelser, der fortæller dig om, hvordan du læser de forskellige data.

I sommerperioden bliver vandtemperaturerne opdateret 1 gang i døgnet. Det er ikke kun temperaturerne, du får indblik i, når du besøger DMI. På de forskellige kort over Danmark kan du blandt andet også se luftfugtighed samt vindforhold. Data, der har betydning for, hvilke grader vand kan opnå.

Bliv klogere på de forhold der påvirker vandets temperatur

Der kan være forskellige grunde til, at det er relevant at forholde sig til, hvor varmt eller koldt vandet omkring Danmark er. Er du ved at planlægge sommerferien herhjemme, eller er du lystfisker, er det vigtigt at være informeret om, hvilke vandtemperaturer du kan møde de forskellige steder i landet.

Solen har størst indflydelse på, hvor varmt vandet i de danske kystområder får. Er der fuld sol og relativt vindstille, kan strålerne varme vand op med cirka 0,5grader om dagen. Det er overfladen af vandet, solen kan varme op. Derfor må det ikke blæse voldsomt, da denne faktor vil have negativ betydning for opvarmningsprocessen.

Danmark er kendt for at have skiftende vejr, og derfor er det vigtigt både at forholde sig til vindforhold samt skydække for at få indtryk af vandtemperaturen.

Sådan får du lokale opdateringer om vandtemperaturen

Temperaturen på havvand kan ændre sig både fra sæson til sæson og fra dag til dag. Det er en god idé at orientere dig om den lokale temperatur, så du med størst sandsynlighed for varmt vand kan planlægge din ferie, badetur eller fisketur.

På appen samt på hjemmesiden finder du en funktion, der giver dig mulighed for at vælge mellem mere end 30 forskellige målstationer fordelt på samtlige, 3 landsdele. Her kan du vælge dén målestation, som befinder sig tættest på det sted, hvor du ønsker at gå i vandet.

Gå direkte til DMI Havtemperatur: https://www.dmi.dk/havtemperatur/