livnu.dk

20 spændende fakta om Eminem, du sandsynligvis ikke vidste

Eminem er en amerikansk professionel sangskriver, rapper og pladeproducer. Han blev født Marshall Bruce Mathers III den 17. oktober 1972 i St. Joseph, Missouri. Ud over sin berømte musikkarriere har Eminem også opnået monumental succes i filmindustrien. I denne blog vil vi tage et kig på nogle af de mest fascinerende fakta om Eminem, som du sandsynligvis ikke vidste.

1. Han blev sagsøgt af sin mor for ærekrænkelse
Hans varme og kolde forhold til sin mor Debbie Mathers Briggs lancerer vores serie af fakta om Eminem. Hun sagsøgte ham for ærekrænkelse ved en domstol i Michigan i 1999. Den sagsøgende anklagede hoften -hop-superstjerne af karaktermord i forskellige trykte og udsendte interviews, hvilket antyder, at Debbie var stofmisbruger. I 2011, mere end et årti senere, vandt Debbie sagen mod sin berømthedssøn og blev tilbudt et forlig på $25.000 efter en kendelse fra en dommer i Macomb County Circuit Court, Mark Switalski.

2. Han er en mand med forskellige personligheder
I en rapport udgivet af News of Bahrain forklarede Eminem efter sigende, at hans forskellige navne repræsenterede forskellige personer. Mockingbird-sangeren hævdede, at hans titel Slim Shadyr repræsenterede hans temperament, Eminem repræsenterede rapperen, og Marshal Mathers beskrev, hvem han var i slutningen af dagen.

3. Han har et af de bredeste ordforråd i rapmusikkens historie
I en nylig undersøgelse foretaget af CNN har Eminem, Bob Dylan og Kanye West noget unikt til fælles. Sammenlignet med andre rappere som Jay-Z, Tupac og Kanye, tager Eminem føringen som den bredeste ordforrådsrapper med en massiv 8818 ordforråd. Undersøgelsen sammenlignede ordforrådsstørrelse, der repræsenterer antallet af unikke ord på tværs af sange af en kunstner. Det inkluderede også lyrisk tæthed, som repræsenterer det samlede antal brugte ord, og nyt ordinterval, der står for antallet af ord, hvorefter et nyt udtryk bruges.

4. Han ved ikke, hvordan man betjener en computer
Nå, der er mange fakta om Eminem derude, men det er ret interessant. I en rapport offentliggjort af Daily Express afslørede Eminem, at han ikke vidste, hvordan man betjener en computer og ikke var interesseret i at lære. Det menes også, at han hyrer nogen til at opdatere sin Twitter-konto og kun tjekker YouTube-videoer, når vennerne sender dem til ham. Hvis jeg lærer at bruge en computer, vil jeg være på den b**ch hele dagen og kigge på kommentarer om mig, og det kommer til at drive mig til vanvid.”

5. Hans mor sagsøgte engang hans skole
Ifølge magasinet Smoking Gun havde Eminem en hård tid, da han gik i skole. I 1982 sagsøgte hans mor hans skole for anklager om mobning. Eminem blev angiveligt mobbet på Dort Elementary School af sin skolekammerat DAngelo Bailey, hvilket resulterede i mareridt og asocial adfærd. Eminem fortalte om de forfærdelige prøvelser i sin sang Brain Damage og rappede:

“….bankede mit hoved mod urinalet, indtil han brækkede min næse. Gennemblødte mit tøj i blod, tog fat i mig og kvalte min hals….”

6. Han lavede den første rapsang nogensinde til at vinde en Oscar
Hvis du er en kommende rapper, er dette nok en af de mest inspirerende fakta om Eminem. Da han rappede i en verden domineret af succesrige afroamerikanske rappere, gav Eminem ikke op; han troede på sin kreativitet, der i sidste ende vandt ham en Oscar-pris. Den 23. marts 2003 blev hans berømte sang Lose Yourself fra filmen 8 Mile den første rapsang, der vandt en Oscar-pris. Interessant nok var Eminem ikke til stede, da sangen vandt prisen; en af hans medforfattere, Luis Resto accepterede det på hans vegne.

7. Et af hans album blev det hurtigst sælgende album
Hans album, The Marshal Mathers LP, udgivet den 23. maj 2000, blev det hurtigst sælgende soloalbum i USA’s historie, efter at have solgt over en million eksemplarer om en uge. Albummet blev produceret af den legendariske Dr.Dre, og involverede andre kunstnere som Bass Brothers, Mel-Man og 45 King. Det tog efter sigende Eminem og hans venner over to måneder i forskellige studier rundt om i Detroit at færdiggøre albummet. Det er bemærkelsesværdigt, at albummets introspektive lyrik, som også inkluderer Eminems historie om klude til rigdomme, kritikerne af hans musikalske rejse og fremmedgørelse fra hans kone og familie, drev ham til forkant med amerikansk popkultur.

8. Han hævdede engang at date Mariah Carey
I 2001 hævdede Eminem, at han havde et romantisk forhold til den amerikanske sangerinde Mariah Carey, men hun benægtede dets eksistens. Det hele startede, da de to mødtes for at diskutere et muligt samarbejde om Mariah Careys Charmbracelet-album. Kort efter gik rygtet, at de to var kærester. I 2002 optrådte Mariah i Eminem-showet, og i 2005, mens han var på sin Anger Management Tour, afspillede han en voicemail-besked angiveligt fra Mariah, hvor han spurgte, hvorfor rapguden ikke ville se eller ringe til hende. Men Mariahs ven svarede senere på talebeskeden og hævdede, at den var blevet optaget af en bedrager.

9. The Beastie Boys’ Album inspirerede hans rap-karriere
I 1986 kom Eminems første inspiration til rap fra Beastie Boys’ klassiske album. Bagefter begyndte han at konkurrere i freestyle rap på sin skole. Den 31. august 2018 droppede Eminem sit album Kamikaze, og hans fans lagde straks mærke til en hyldest til Beastie Boys’ debutalbum. I 2013, mens han talte til magasinet Rolling Stone, bekræftede When I’m Gone-sangeren gruppens indflydelse på hans rapkarriere.

10. Han løj for sin datter
På et tidspunkt ønskede Eminem, at hans datter Hailie Jade Scott skulle indspille hendes rolle i sangen 97 Bonnie and Clyde. Det påstås, at Eminem fortalte sin ekskone Kim Scott, at han tog deres datter med for at spille på Chuck E. Cheese, men i stedet tog hende med til et optagestudie, så hun kunne tilføje sin stemme i sangen.

11. Han arbejdede som kok før berømmelse
Det er umuligt at diskutere fakta om Eminem uden at nævne hans ydmyge begyndelse. Ifølge flere kilder var en af Eminems første koncerter en kok på en familierestaurant i Michigan. Mens han arbejdede på Gilbert’s Lodge, blev Eminem fyret fem dage før jul, en begivenhed der inspirerede ham til at skrive sin sang Rock Bottom.

12. Han var den første hvide person, der medvirkede i The Source og XXL Magazines
The Source, et berømt amerikansk hiphop- og underholdningsmagasin startede som et nyhedsbrev i 1988 og indeholdt Eminem for første gang i marts 1998, hvilket gør ham til den første hvide person, der optrådte i publikationen. I juli 2002 optrådte han også på augustforsiden af både Source- og XXL-magasinerne som den første hvide person, der nogensinde gjorde det.

13. Hans elektriske præstation i 1997 skaffede ham indspilningsaftaler
I 1997 sluttede han på andenpladsen ved de olympiske rap, en præstation, der fangede opmærksomheden hos mange kendte pladeejere og producenter. Rap Olympics, en berømt freestyle rap-begivenhed, startede i marts 1993. Den oprindelige Rap Olympics-konkurrence blev afholdt i en klub ved navn Zanzibar i Newark i 1993. I 1997 blev en anden version af konkurrencen afholdt i Los Angeles. Under konkurrencen ville vinderne modtage et Rolex-ur og $500. Eminem mistede den første position til rapperen Otherwize. På trods af at han blev nummer to, imponerede hans rappetalent Dean Geistlinger fra Interscope Records, som bad ham om en kopi af hans Slim Shady EP. Albummet blev derefter sendt til pladeselskabets CEO Jimmy Lovine, og efter at have spillet det, var Lovine imponeret. Han spillede det derefter for Dr. Dre, som i sidste ende signede Eminem til sit pladeselskab.

14. Han har kun læst én bog i sin helhed
I en rapport udgivet af Capital Extra har Eminem tilsyneladende kun læst én bog i sin helhed: Make My Own Rulesby LL Cool J. I en beskrivelse af bogen siger Eminem, at det er den eneste bog, der ikke blev læst for ham som barn. Bogen inspirerer innovatører til at holde det ægte og være tro mod sig selv og dem omkring dem, når de sigter mod at få succes i livet.

15. Han betalte $100.00 til en mand, der kyssede sin kone
Den 4. juni 2000, knap to uger efter udgivelsen af The Marshall Mathers LP Album, blev rapperen anholdt for påstået overfald. Som rapporteret af MTV, Eminem afgjorde retssagen med John Guerra, som han betalte $100.000. Guerra havde angiveligt kysset Eminems kone Kim. Eminems advokat Peter Peacock fortalte Macomb Daily, at forliget oversteg, hvad hans klient ønskede at betale, men indvilligede i at løse sagen omgående. Klageren havde sagsøgt rapperen for overfald og forsætlig påføring af følelsesmæssig lidelse få dage efter, at Eminem konfronterede ham uden for den berømte Hot Rock Sports bar i Warren, Michigan. Han hævdede, at Eminem slog ham flere gange i hovedet med en ubelastet pistol.

16. Hans bedste mand døde i et klubskyderi
Dette er den mest hjerteskærende af alle de fakta om Eminem, vi har dækket indtil videre. Proof, Eminems ven, bandkammerat og bedste mand ved hans andet bryllup med Kim Mathers, døde i et skyderi i en natklub. Proof, hvis rigtige navn var Deshaun Holton, døde i de tidlige timer den 11. april 2006 på CCC-natklubben beliggende langs Eight Mile-vejen i Detroit. Rapperen blev skudt tre gange og erklæret død ved ankomsten til en nærliggende lægeklinik. Skyderiet begyndte, da et spil pool blev til et ophedet skænderi og derefter eskalerede til et fysisk skænderi.

17. Han har adskillige rekorder
I 2012 blev Eminem den eneste hiphop-kunstner i historien med de mest succesrige og fortløbende nummer et-album på de amerikanske Billboard-200-hitlister. Albummet Eminem Show solgte også over 315.000 eksemplarer i den første uge i Storbritannien i sommeren 2002. Endelig har han rekorden for at være det mest solgte album i århundredets første 10 år og det hurtigste- sælgende rapkunstner nogensinde efter salget af mere end 1,76 millioner eksemplarer af The Marshall Mathers LP-album, en uge siden udgivelsen i 2000.

18. Han er en filantrop
Rapperen støtter mange velgørende organisationer og goodwill-organisationer over hele kloden. Eksempler omfatter Small Steps Projects, The Marshall Mathers Foundation, The Eight Mile Boulevard Association (8MBA) og organisationen Nine Million.

19. Hans 8 Mile-film solgte storslået på en enkelt dag
Når han hæver sig over en hård opvækst for at forfølge en rapkarriere i en genre domineret af afroamerikanske rappere, er dette den mest opmuntrende af alle fakta om Eminem. Hans 8 Mile dramafilm, hvor han har hovedrollen med folk som Brittany Murphy, Michael Shannon, Anthony Mackie og hans afdøde ven Proof, blev solgt for 40 millioner dollars på den første udgivelsesdag. Filmen indeholder selvbiografiske elementer fra rapperens liv, herunder hans forsøg på at starte en hiship-hop karriere, og viser også en kultur domineret af afroamerikanere. Efter dens officielle udgivelse fik den en enorm succes fra den ene dag til den anden. Alene i USA tjente den omkring $51 millioner på sin åbningsweekend og over $242 millioner globalt.

20. Han svigtede 9. klasse flere gange
Inden han blev en af de mest berømte og succesrige rappere gennem tiderne, kæmpede Eminem i skolen. Han tog efter sigende ikke sit skoleliv alvorligt og dukkede næsten ikke op til undervisningen. Det er underforstået, at skolen ikke var noget, han var interesseret i, og efter at have svigtet 9. klasse tre gange, droppede han endelig ud i en alder af 17. Dette er nogle af de mest spændende fakta om Eminem, vi troede, du burde vide. Hvis du kender til andre interessante fakta om den prisvindende rapper og skuespiller, der er værd at nævne, er du velkommen til at smide det i kommentarfeltet nedenfor. Du kan også abonnere på vores nyhedsbrev for at få flere fakta om prominente personer lige i din indbakke!