livnu.dk

Freddie Mercury biografi

Oversigt (4)
Født 5. september 1946 i Stone Town, Zanzibar, Tanzania
Død 24. november, 1991 i Kensington, London, England, Storbritannien (bronkopneumoni)
Fødselsnavn Farrokh Bomi Bulsara
Højde 5′ 9¾” (1,77 m)

Mini Bio (1)
Freddie Mercury blev født på den tanzanianske ø Zanzibar. Hans forældre, Bomi og Jer Bulsara, sendte ham på en privatskole i Indien fra 1955 til 1963. I 1964 fløj han og hans familie til England. I 1966 startede han sin uddannelse på Ealing College of Art, hvor han dimitterede i 1969. Han elskede kunst, og derfor gik han ofte sammen med sin ven Tim Staffell, som spillede i et band ved navn Smile. Også i dette band, hvor Brian May og Roger Taylor.

Da Staffell forlod bandet i 1970, blev Mercury deres nye sanger. Han ændrede bandets navn til Queen, og de fik en ny bassist i februar 1971, kaldet John Deacon. Deres første album, “Queen”, udkom i 1973. Men deres egentlige gennembrud var “Killer Queen”, på albummet “Sheer Heart Attack”, som udkom i 1974. De blev udødelige med singlen “Bohemian Rhapsody”, d. albummet “A Night At The Opera” fra 1975.

Efter deres største hit i USA i 1980 med “Another One Bites The Dust”, havde de en dårlig periode. Deres album “Flash Gordon” gik i vasken, fordi filmen Flash Gordon (1980) fløjtede. Deres næste, den disco-orienterede “Hot Space”, blev hadet ikke kun af rockkritikere, men også af mange hardcore-fans. Kun sangen “Under Pressure”, som de sang sammen med David Bowie, gjorde en forskel. I 1983 tog de et friår. Men i 1984 kom de tilbage med deres nye album kaldet “The Works”. Singlerne “Radio Ga Ga” og “I Want to Break Free” klarede sig meget godt i Storbritannien, men en kontrovers om videoen af sidstnævnte i USA betød, at den fik lidt eksponering og floppede. Planerne om at turnere i USA blev aflyst, og bandet ville ikke genvinde deres popularitet der i løbet af Mercurys levetid.

I april 1985 udgav Mercury sit første soloalbum, det mindre rock-orienterede og mere danseorienterede “Mr. . Slem fyr”. Albummet anses nu for at have været et flop, men det var det faktisk ikke. Det toppede som nummer seks i Storbritannien og forblev på hitlisten i 23 uger, hvilket gør det til det mest succesfulde Queen soloprojekt. Bandet fandt sammen igen efter deres barnstorming-optræden på Live Aid (1985) i juli 1985. I slutningen af året begyndte de at arbejde på deres nye album, “A Kind Of Magic”. De holdt også deres største verdensturné nogensinde, “Magic Tour”. De spillede Wembley Stadium to gange og holdt deres allersidste koncert i Knebworth foran 125.000 mennesker.

Efter 1986 blev det stille omkring Queen. I 1987 blev han diagnosticeret med AIDS, men han fortsatte med at arbejde i et tempo. Han udgav et cover af 1950’er-sangen “The Great Pretender”, som gik ind i den britiske top ti. Herefter fløj han til Spanien, hvor han lavede det storslåede album “Barcelona”, sammen med Montserrat Caballé, som han så optræde i 1983. Fordi Mercury elskede opera, blev han en stor fan af hende. For ham var dette album som en drøm, der blev til virkelighed. Singlen “Barcelona” blev kæmpestor, og blev også brugt som temasang til OL i 1992 i Barcelona.

Efter “Barcelona” begyndte han at arbejde med bandet igen. De lavede “The Miracle”, som udkom i begyndelsen af 1989. Det var endnu en succes, med hits som “Breakthru”, “I Want It All”, “The Invisible Man” og titelnummeret. På dette tidspunkt fortalte Mercury bandet, at han havde AIDS, hvilket betød, at en turné på albummet var udelukket. Efter Mercury fortalte bandet, nægtede han at tale om det mere. Han var bange for, at folk ville købe deres plader af medlidenhed. Han sagde, at han ville blive ved med at lave musik så længe som muligt. Og det gjorde han. Efter “Miraklet” blev Mercurys helbred værre. De ønskede at lave endnu et album, kaldet “Innuendo.” De arbejdede på det i 1990 og begyndelsen af 1991. Hver gang Mercury ville have det godt, kom han over i studiet og sang. Efter “Innuendo” blev udgivet i januar 1991, lavede de to videoklip. Det første var videoklippet af “I’m Going Slightly Mad”, optaget i marts 1991. Fordi Mercury var meget tynd og havde små sår over hele kroppen, brugte de meget make-up. Han bar paryk, og klippet blev optaget i sort/hvid.

Mercurys sidste videoklip blev udgivet i juni 1991. Klippet, “These Are The Days Of Our Lives”, viste sig senere at være hans farvel-sang, sidste gang han optrådte på film. Man kunne tydeligt se, at han var syg, men han havde stadig ikke fortalt verden om sin sygdom. Rygterne gik om, at han havde en form for frygtelig sygdom. Dette rygte blev bekræftet af Mercury selv, en dag før han gik videre. Hans død blev set som et stort tab for populærmusikkens verden.

Familie (3)

 • Børn Ingen (ingen børn)
 • Forældre Jer Bulsara, Bomi Bulsara
 • Slægtninge Kashmira Cooke (søskende)

Varemærke (9)

 • Synger med den øverste halvdel af mikrofonstativet
 • Elskede at lave en vokalduet med publikum, især før “Under Pressure”
 • Placerer mikrofonen under sin bælte
 • Virksom, multi-oktav, kraftfuld pseudo-operatisk vokal
 • Mostache
 • Overbite
 • Energetiske og dynamiske bevægelser under live forestillinger, der dækkede hele scenen
 • Uhyrlige lejrforestillinger og farverige kostumer
 • Balletiske vendinger på scenen

Trivia (68)

 • Han var en varm tilhænger af det britiske monarki og kaldte bandet Queen som både en reference til dette og for ordets seksuelle antydninger.
 • Hans forfædre, Parsees, stammer fra Pe rsia og flygtede til Indien i det 7. århundrede. Årsagen er, at de er zoroastriere og ikke ønskede at blive konverteret til islam.
 • Han var forsanger og pianist i rockgruppen Queen.
 • Han valgte ikke at blive korrigeret. oral kirurgi for at fikse hans berømte overbid (forårsaget af tilstedeværelsen af fire ekstra tænder, som skubbede hans fortænder ud). Han kommenterede tidligt i sin karriere, at han ønskede at få arbejdet med sine tænder, men fortrød, at han ikke havde tid til at gøre det af frygt for, at det ville skade hans stemme. Valgte også ikke at blive opereret for at fjerne polypper på hans stemmebånd af samme grund. Ironisk nok var Freddie en ryger.
 • Han gik på Ealing College of Art.
 • Da rockgruppen Smile (dannet af Brian May med Roger Taylor og Tim Stafell) gik fra hinanden, sluttede Freddie sig til Brian og Roger til at danne Queen.
 • I sit testamente overlod Mercury langt størstedelen af sin rigdom (inklusive sit palæhus og registrering af royalties) til Mary Austin, en kvinde han havde et tæt venskab med (og engang havde en forhold til). Resten blev overladt til hans forældre og søster. Han efterlod også £500.000 til sin kok Joe Fanelli, £500.000 til sin personlige assistent Peter Freestone, £100.000 til sin chauffør Terry Giddings og £500.000 til sin partner Jim Hutton.
 • Han deltog i mange operaer og udgav et semi-klassisk album med den spanske operadiva Montserrat Caballé.
 • Han blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2001 som medlem af Queen.
 • Den 19. juli 1986, han sang en duet af “Tutti Frutti” med Marillions frontmand Fish på Mungersdorfer Stadion, Köln, Vesttyskland.
 • Han var en ivrig og kræsen filatelist (frimærkesamler). Hans omfattende samling er stadig udstillet på frimærkeudstillinger verden over som værende under hans fødselsnavn.
 • Han elskede sine katte og dedikerede sit soloalbum “Mr. Bad Guy” til dem. Når han var ude at turnere, plejede han at ringe til sine katte og snakke med dem i timevis. På en af sine veste har han malet portrætter af alle sine katte.
 • Han blev uddannet på St. Peter’s kostskole nær Bombay, Indien, hvor han fik sin første musikalske uddannelse (4. klasse klaver, både i praktisk og teori) og også hans første erfaring med at optræde på scenen med sit band, The Hectics. Det var på St. Peter’s, hvor han hentede navnet ‘Freddie’, snart tiltalte selv hans forældre ham med det navn.
 • Hans sang “Bohemian Rhapsody” (1975) blev kåret til Storbritanniens yndlingspopsingle af alle. gang i 2002 i en meningsmåling fra Guinness World Records (GWR). Mere end 31.000 mennesker stemte i afstemningen for GWR’s “British Hit Singles”-bog.
 • Efter en revolution på Zanzibar blev han og hans familie tvunget til at flygte til England, hvor han tog et diplom i kunst og grafik Design. Denne viden skulle komme til nytte, da han designede Queens berømte emblem.
 • I 2002 kom han på en 58. plads i BBC’s meningsmåling over de 100 største briter.
 • Mens han blev begravet i Zoroastrisk tradition, Freddie, selv, praktiserede sjældent familiereligionen.
 • Han designede Queens berømte våbenskjold ved at bruge hans og hans andre bandkammeraters fødselstegn: To løver til Roger og John (Leo), en krabbe til Brian (Kræft) og to feer for sig selv (Jomfruen).
 • Han havde et vokalområde på 4 oktaver.
 • Han opnåede grad IV i praktisk klaver og teori. På trods af at han var en klassisk uddannet pianist, indrømmede han i et interview (Melody Maker, 2. maj 1981), at han kunne læse “meget lidt” noder. Hans klassiske træning påvirkede nogle af hans kompositioner for Queen, især i bandets tidlige år.
 • Han var af persisk afstamning. Hans forfædre var persere, der flygtede til Indien.
 • Aretha Franklin var en af hans yndlingssangere.
 • Der er en race af gul rose opkaldt efter ham.
 • Sangen “Delilah” blev skrevet om hans yndlingskat.
 • Hans babyfoto vandt årets fotografi i 1947 i hans hjemby.
 • Det er almindeligt accepteret, at han blev diagnosticeret som HIV positiv i foråret 1987. En af de vigtigste kritikpunkter, der blev rejst mod den biografiske Bohemian Rhapsody (2018), var, at den ændrede dette til umiddelbart før Live Aid (1985) for dramatisk effekt.
 • Dronningen vandt Brit Award for enestående bidrag i 1990. Alle fire medlemmer af bandet kom på scenen for at modtage prisen. Det var Mercurys sidste optræden foran et publikum.
 • Queen vandt 1992 Brit Award for British Single for deres sang “These Are The Days of Our Lives”, og Mercury var den posthume vinder af Brit Award for Fremragende bidrag. Kun John Lennon, Paul McCartney og Sting har også formået at vinde Outstanding Contribution Award som både medlem af et band og som enkeltperson.
 • Den 11. november 2004 blev han optaget som en del af Queen i UK Music Hall of Fame for deres enestående bidrag til britisk musik og en integreret del af britisk musikkultur.
 • Han var en stor fan af skuespillerinden og Broadway-stjernen Liza Minnelli.
 • Han skrev hits “Killer Queen”, “Bohemian Rhapsody”, “Somebody To Love” og “Crazy Little Thing Called Love”. Han skrev “Crazy Little Thing Called Love” i badekarret.
 • Han blev overlevet af Jim Hutton, hans partner siden 1985.
 • Han udgav sit første soloalbum, “Mr. Bad Guy”, i begyndelsen af 1985. Selvom det nu ofte huskes som et flop (og beskrevet som sådan af Queens manager), klarede det sig faktisk rimeligt godt i Storbritannien, hvor det toppede som nummer seks og holdt sig på hitlisten i 23 uger , hvilket gør det i sidste ende til det mest succesrige
 • Queen soloprojekt.
 • Mens han boede i Asien, lyttede han til mange indiske kunstnere, men lyttede også til Cliff Richard og The Shadows. Da han ankom til England, i lighed med de andre medlemmer af Queen, blev han påvirket af skuespil som The Beatles, Jimi Hendrix og Led Zeppelin.
 • Han brugte et klaver som sengegavl til sin seng og lærte sig selv at spille klaver baglæns, så hvis en sangidé dukkede op i hovedet på ham, når han lå i sengen, kunne han række baglæns og spille det eller indspille det.
 • Hans band Queen blev tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame for Optagelse på 6356 Hollywood Boulevard i Hollywood, Californien.
 • Han blev kåret som nr. 1 ‘Greatest Singer In Rock’ af magasinet Classic Rock (maj 2009/udgave 131).
 • Queen’s optræden på Live Aid (1985) blev kåret som “Verdens største koncert” i en 2005-afstemning for Channel 4 i Storbritannien. Trade Hall i 1976.
 • Hans yndlingsfilm var Some Like It Hot (1959), George Cukors The Women (1939) og Imitatio n of Life (1959) med Lana Turner.
 • I september 2010 blev han kåret som “The Greatest Rock Legend Of All Time” i en meningsmåling for OnePoll.com, hvor han slog King of Rock N’Roll , Elvis Presley, ind på andenpladsen.
 • Efter meddelelsen om hans død kom hyldester fra nogle af de største navne i den britiske musikindustri. David Bowie sagde: “Vi kommer alle til at savne ham meget. Sammen med sit band Queen ydede han et stort bidrag til populærmusikken.” George Michael sagde: “Freddie Mercury var en enorm inspirationskilde for mig som barn. Jeg deltog religiøst i Queens koncerter år efter år. Det er en trist dag.” Phil Collins sagde: “Dette er en stor tragedie. Jeg havde den største beundring og en masse kærlighed til ham.” Elton John sagde: “Freddie Mercury var en utrolig, innovativ sanger og frontmand for et band. Han var en meget kær ven af mig, og det var et privilegium at have kendt ham i noget af hans liv. Han var meget sjov, han var ekstremt skandaløs, han var meget venlig, og han var en fantastisk musiker og en af de store frontmænd for rock and roll bands.” Ved en koncert dagen efter dedikerede Sting sin sang “Shadows in the Rain” til Mercury.
 • Freddie og Eric Carr, anden trommeslager for KISS, døde få timer efter hinanden på selvsamme dag den 24. november 1991. Mercury døde af AIDS. Eric døde af kræft, hvilket førte til en hjerneblødning.
 • I 2007 blev over 2.400 musikfans bedt af O2 om at stemme på deres drømmesupergruppe. De valgte Mercury som forsanger, Jimi Hendrix på leadguitar, Elton John på klaver og Phil Collins på trommer.
 • Han gav engang skuespilleren Dustin Hoffman en guidet rundtur i sit palæ, da Hoffman overvejede at ansætte samme designer, Robin Moore-Ede, for at renovere et gammelt hus, han havde købt i London.
 • Mercury er den næstmest efterlignede rock and roll-artist i Storbritannien efter Elvis Presley.
 • Han delte lejlighed med Barbara Valentin i Hans Sachs Straße, München, Tyskland, i løbet af 1980’erne.
 • Han var fætter til Perviz Darukhanawalla.
 • Han var søn af Bomi og Jer Bulsara.
 • Han var Kashmira Cookes ældre bror.
 • Han skrev Queen-sangen “Love of my Life” om Mary Austin.
 • I 1973, mens Queen indspillede deres første album, udgav Freddie Mercury en single under navnet Larry Lurex. Navnet er et ordspil af glam rockstjerne
 • Gary Glitters navn og det metalliske garn Lurex. Sangene på singlen var covers af The Beach Boys “I Can Hear Music” og The Byrds “Goin’ Back”.
 • Mercury indspillede “The Show Must Go On” to måneder før sin død for AIDS. Da han knap var i stand til at stå på grund af sin sygdom, fortalte Brian May til Mercury, at han ville synge vokalen for ham. Mercury nægtede, samlede alle sine kræfter og sang sin første optagelse perfekt.
 • Han blev optaget i International Moustache Hall of Fame i 2015 (åbningsklasse) i kategorien Music & Arts.
 • Han socialiserede ikke med de andre medlemmer af Queen, fordi han havde forskellige interesser, såsom at bruge tid på homoscenen og besøge ballet- og operaproduktioner.
 • Han var meget forelsket i filmen stjerne Burt Reynolds og kunne lide mænd, der havde et lignende robust udseende.
 • Han kunne ikke lide at give interviews og talte sjældent til pressen. Han stolede kun på en udvalgt gruppe journalister.
 • Han gik på college med Bollywood Legend-skuespillerinden Kumkums mand, Sajjads bror, Zahid. Zahid Abrar og Feddie havde et band i Bombay kaldet “The
 • Hectics”. De spillede på lokale skoler, fester og restauranter. Zahid optrådte i Feddie Mercury-dokumentaren, der blev udgivet i 2000. Zahid Ali Abrars søn er en førende Bollywood-instruktør ved navn Hadi Abar.
 • Han blev født samme dag som Dennis Dugan.
 • Hans ven, DJ’en Paul Gambaccini, har i flere interviews sagt, at han vidste, at Mercury ville dø af AIDS allerede i 1983, fordi han havde mødt ham i en homoseksuel bar og spurgt ham, om han tog forholdsregler mod dette “nye” sygdom”, som Mercury havde svaret “fuck det, jeg gør alt med alle”.
  Fordi Storbritannien forbyder den zoroastriske praksis med at deponere rester ved at lade fugle spise dem, fik Freddie Mercury sine rester kremeret og sat i. Mary Austins varetægt for at holde på et sted, hvis viden hun er den eneste indehaver af.
 • Hvert år mellem juledag og nytår, startende kl. 10.00 juledag og slutter kl. 23.59 nytårsaften. , en hollandsk radiostation kaldet Radio 2 har en årlig Top 2000-sange, der spiller alle disse 2 000 sange efter hinanden uden pauser. Alle, der lytter, kan stemme en uge i forvejen på deres yndlingssange, og den endelige liste er baseret på disse stemmer. Fra de 19 udgaver af Top 2000 kom Bohemian Rhapsody fra Mercury’s Queen på førstepladsen 15 gange, hvilket gjorde den til den ultimative vinder.
 • Han havde for vane at kalde folk “darling”.
 • Cawas Jehangirji Bardoliwalla far til Neville Cawas Bardoliwalla var anden fætter til den afdøde store Freddie Mercury.
 • Han røg ofte 40 cigaretter om dagen, hvilket førte til en ru af hans sangstemme i 1980’erne.
 • Som mange andre sangere blev hans stemme forbedret til studieoptagelse ved at bruge lagdelt vokal.
 • Da han spillede klaver under koncerter, var der en professionel, der spillede et klaver uden for scenen med den “hot mike”, mens Mercurys mikrofon var skruet ned.
 • Godkendte brugen af sangen “Bohemian Rhapsody” til brug i filmen Wayne’s World (1992). Selvom han døde måneder før filmens debut, overlevede han lige længe nok til, at Mike Myers kunne vise ham et klip af den berygtede scene. Mercury fandt det sjovt.
 • Han er det eneste medlem af Queen, der aldrig har været gift eller har haft børn.

Personlige citater (57)

 • Hvis jeg ikke gjorde det godt, ville jeg bare ikke have noget at lave…Jeg kan ikke lave mad, og jeg ville være en forfærdelig husmor.
 • Jeg er bare en musikalsk prostitueret min kære
 • Jo større jo bedre; i alt.
 • For mange år siden fandt jeg på navnet Queen…Det er bare et navn, men det er selvfølgelig meget kongeligt, og det lyder fantastisk…Det er et stærkt navn, meget universelt og umiddelbart. Det havde et stort visuelt potentiale og var åbent for alle mulige fortolkninger. Jeg var bestemt klar over de homoseksuelle konnotationer, men det var kun én facet af det.
 • [taler i 1974] Jeg er lige så homoseksuel som en påskelilje.
 • [om Mary Austin, slutningen af 1970’erne interview] Alle mine elskere spurgte mig, hvorfor de ikke kunne erstatte Mary, men det er simpelthen umuligt. Den eneste ven, jeg har, er Mary, og jeg vil ikke have nogen anden. For mig var hun min almindelige kone. For mig var det et ægteskab. Vi tror på hinanden, det er nok for mig. Jeg kunne ikke forelske mig i en mand på samme måde, som jeg har gjort i Mary.
 • [erklæring udgivet den 23. november 1991] Efter den enorme formodning i pressen de sidste to uger, ønsker jeg at bekræfte, at jeg har testet HIV positiv og har AIDS. Jeg følte det korrekt at holde disse oplysninger private for at beskytte privatlivets fred for dem omkring mig. Men tiden er inde til, at mine venner og fans rundt om i verden skal kende sandheden, og jeg håber, at alle vil slutte sig til mig i kampen mod denne forfærdelige sygdom.
 • Åh, jeg er ikke skabt til himlen. . Nej, jeg vil ikke i himlen. Helvede er meget bedre. Tænk på alle de interessante mennesker, du kommer til at møde dernede!
 • Moderne malerier er som kvinder, du vil aldrig nyde dem, hvis du prøver at forstå dem.
 • Jeg tror, Jeg er helt original. Jeg er sikker på, at der er mange mennesker, der ser sig selv i mig, men det er til dem. Jeg er i bund og grund mig, og sådan kan jeg godt lide at være.
 • Min stemme får tæsk. Jo mere stemmegymnastik jeg laver i studiet, jo mere skal jeg lave på scenen.
 • Carmen Miranda fra rock ‘n’ roll. Men hvad kan jeg sige? Jeg er en flamboyant personlighed. Jeg kan godt lide at gå ud og have det godt.
 • Åh Gud, jeg beder til, at jeg aldrig får AIDS. Så mange venner har det. Nogle er døde, andre varer ikke meget længere. Jeg er bange for, at jeg bliver den næste. Umiddelbart efter hver gang, jeg har sex, tænker jeg, ‘Tænk at det var den? Antag, at virussen nu er i min krop? Jeg hopper i brusebadet og skrubber mig ren, selvom jeg ved, at det er nytteløst, og alligevel er det for sent.
 • Berømmelse og succes har bragt mig alt, undtagen et kærligt, vedvarende forhold. Jeg ser ud til at æde folk op og ødelægge dem, uanset hvor hårdt jeg prøver at få tingene til at fungere. Nogle gange vågner jeg koldsved og skriger af frygt, fordi jeg er så alene. Det er derfor, jeg går ud og leder efter en, der vil elske mig, selvom det bare er til et one-night stand. Jeg forelsker mig alt for hurtigt, og jeg ender med at blive såret og arret. Det ser ud til, at jeg bare ikke kan vinde.
 • Jeg er en manipulator af livet.
 • Jeg er nødt til at gå ud hver aften. Jeg hader alligevel at blive i ét værelse for længe. Jeg kan bare godt lide at blive ved med at bevæge mig.
 • [på hans band Queen] Vi er i musikbranchen. Det er i mit blod. Det eneste, jeg kan gøre, er at skrive musik og optræde. Det er det, jeg kommer til at gøre, og
 • Jeg tror, vi alle sammen kommer til at gøre, indtil vi dør.
 • Jeg er ikke gift med musik, jeg er gift. at elske.
 • Jeg har altid vidst, at jeg var en stjerne, og nu ser resten af verden ud til at være enig med mig.
 • Jeg er en meget tragisk person, men der er altid en element af humor i slutningen.
 • Det vigtigste, skat, er at leve et fantastisk liv. Så længe den er fabelagtig, er jeg ligeglad med, hvor lang den er.
 • Jeg tror ikke, jeg laver gamle knogler, og jeg er ligeglad. Jeg har levet et fuldt liv. Jeg har virkelig gjort det hele, og hvis jeg er død i morgen er jeg ligeglad.
 • En af mine tidlige inspirationer kom fra Cabaret (1972). Jeg er helt vild med Liza Minnelli, hun er en total wow. Den måde, hun leverer sine sange på, den rene energi, den måde, lysene forstærker hver bevægelse i showet. Jeg tror, man kan se ligheder i spændingen og energien ved et Queen-show. Det er ikke glam rock, ser du; vi er i show-business-traditionen.
 • [om Queen] Vi er det mest bitchie band på jorden, skat. Vi er i halsen på hinanden. En aften var Roger Taylor i dårligt humør, og han kastede hele sit blodige trommesæt hen over scenen. Tingen savnede mig kun lige – jeg kunne være blevet dræbt.
 • Jeg kan ikke lide at forklare, hvad jeg tænkte, da jeg skrev en sang. Jeg synes, det er forfærdeligt, bare forfærdeligt. Når jeg er død, vil jeg gerne huskes som en musiker af en vis værdi og substans.
 • Jeg kan godt lide at hygge mig, og hvilken bedre måde at gøre det på end på scenen foran 300.000 mennesker?
 • [indrømmer sin seksuelle promiskuitet] Jeg er bare en gammel slagge, der står op hver morgen, klør sig i hovedet og spekulerer på, hvad han vil kneppe.
 • Jeg elsker George Michael, fordi han bevæger sig så godt og har en følelse af værdighed og sjov.
 • Noget som Bohemian Rhapsody kom ikke bare ud af den blå luft. Jeg lavede en smule research, selvom det var tungen i kinden, og det var mock-opera. Hvorfor ikke? Jeg sagde bestemt ikke, at jeg var operafanatiker, og jeg vidste alt om det.
 • Jeg vil ikke blive ved med at spille den samme formel igen og igen, ellers bliver man bare sindssyg. Jeg ønsker ikke at blive gammel. Jeg vil gerne være kreativ.
 • Jeg er en flamboyant person. Jeg kan godt lide at leve livet. Jeg arbejder bestemt hårdt for det, og jeg vil gerne have det godt. Nægt mig det ikke. Det kommer måske ikke igen, og jeg vil gerne hygge mig lidt.
 • Jeg kunne godt lide at synge, jeg ved det ikke, kald det naturgave eller hvad, du ved, jeg er ikke bange for at sige det . Det er bare, jeg kan lide at synge, og så indså jeg pludselig, at jeg faktisk kunne skrive sange og så lave min egen musik i stedet for før, jeg ville, du ved, på en måde kopiere Elvis Presley-sange og ting, som jeg gør, så indså jeg, at
 • Jeg kunne faktisk skrive mine egne sange og gøre det på min egen måde. Så pludselig, du ved, var der en lille smagsprøve på succes.
 • Med hensyn til presse og ting er jeg en meget hadet person, men jeg hader også pressen. Så det går begge veje, men for mig tror jeg, at jeg har lært at leve med det. Jeg ville være en løgner at sige, at jeg ikke er såret af kritik, fordi jeg mener, at alle er, du ved, selvfølgelig vil jeg have, at alle siger, at jeg er vidunderlig, og de kan lide mine sange, men jeg mener
 • Jeg har faktisk ikke noget imod en slags oprigtig gennemtænkt kritik, men jeg mener selvfølgelig, at du får… bare… folk anmelder vores albums uden selv at lytte til dem og sådan noget, men jeg mener, det er måden af verden og før plejede jeg at blive rigtig sur og begynde at rive mit hår af, men nu har jeg ikke flere søvnløse nætter, så jeg har bare lært at leve med det. Lad dem alle komme.
 • Det er dejligt at høre, at We Are The Champions er en sang, der er blevet taget op af, du ved, fodboldfans, fordi det er en vindersang, som bliver ved med at komme tilbage,
 • Jeg kan ikke tro, at en anden ikke har skrevet en ny sang for at overtage den.
 • Jeg slapper af på måder, de fleste mennesker ikke kan forstå. Jeg kan slappe af ved faktisk bare at sove på et fly, når jeg flyver i 20 minutter, det er min afslapning. Det er alt, hvad jeg behøver. Jeg har ikke brug for for meget søvn. Jeg har ikke, du ved, jeg har ikke brug for tonsvis af søvn, jeg kan gå med 3 eller 4 timers søvn hver nat. Det er nok for mig. Jeg genoplader mine batterier på så kort tid, og jeg er oppe igen.
 • Når jeg er død, vil de huske mig? Jeg tænker ikke rigtig over det, det er op til dem. Når jeg er død, hvem bekymrer sig så? Det gør jeg ikke.
 • [om Jimi Hendrix] Han havde virkelig alt, hvad en rock & roll-stjerne burde have – stil, nærvær; han behøvede ikke at tvinge noget. Han ville bare gøre entré og hele stedet ville brænde. Han levede ud af alt, hvad jeg ville være.
 • [talte ved sin sidste koncert med Queen i Knebworth Park, den 9. august 1986] Tidligere var der rygter om, at vi gik fra hinanden, men jeg mener – fuck ‘ em – hvordan kan du skilles, når du har et publikum som dette?
 • [på rygter om, at han havde AIDS] AIDS ændrede mit liv. Jeg var ekstremt promiskuøs, men det stoppede jeg. Enhver, der er promiskuøs, bør have en test. Jeg har det fint. Jeg er klar.
 • [på Manhattan i 1980’erne] Det er sin city, men du skal komme væk på det rigtige tidspunkt. Bliv en dag for længe, og det griber dig. Meget hypnotisk. Det hele tripper ind kl.
 • 8 eller 9 hver morgen og tager halsindsprøjtninger, så jeg stadig kan synge. Det er et rigtigt sted. Jeg elsker det.
 • [om hvad andre mennesker troede, hans sange handlede om] Hvis du hører det, skat, så er det der.
 • Vi startede på en slags heavy metal-fod. i Led Zeppelins dage. Jeg tror, at Led Zeppelin stadig er et af de største heavy metal-bands, der nogensinde har levet.
 • [i 1985] Jeg synes lige nu, at George Michael er meget, meget god.
 • Stevie Wonder, at skrive en ballade, du kan bare ikke toppe den fyr.
 • En koncert er ikke en live-fortolkning af vores album. Det er en teatralsk begivenhed. Jeg har det sjovt med mit tøj på scenen; det er ikke en koncert, du ser, det er et modeshow.
 • Jeg har arbejdet hårdt for pengene. Ingen har givet mig det kære! Jeg har fortjent det, så det er mit at gøre, hvad jeg vil med. Så hvis jeg vil have en pyramide i Kensington, og jeg har råd til den, får jeg den.
 • [efter “I Want to Break Free” blev en homoseksuel befrielsessang] Til at starte med var den sang skrevet af John Deacon, og han er en meget lykkeligt gift mand med omkring fire børn. Jeg ved ikke, hvor du har den besked fra, det har overhovedet ikke noget med homoseksuelle at gøre. Det handler dybest set om alle, det er bare en, der har et meget hårdt liv, og han vil bare slippe fri fra de problemer, han har. Det har intet at gøre med det homoseksuelle.
 • [med henvisning til hans tid i München og hans kærlighed til det bayerske karneval] Jeg lever livet fuldt ud, hverdagen er Fasching for mig.
 • Paul Young er meget god. Han laver dog mange covers, gør han ikke? Jeg mener, han har en smuk stemme. Jeg ved ikke om hans skrivetalent. Hans coverversioner ser ud til at være de bedste.
 • [på “We Are The World” af USA for Africa] Det er en meget god sang. Jeg synes, det er en smuk sang, og jeg blev grebet af videoen, for jeg mener, det er rart at have alle de stjerner, der var ingen ego-trips, for at være ærlig, at gå fra den ene til den anden, det var dejligt at se alle de stjerner alle sammen.
 • [i et interview fra 1984, 7 år før hans død] Hvad skal jeg lave om tyve år? Jeg vil være død, skat! Er du skør?
 • [efter at have spillet med Queen for 500.000 mennesker over to nætter på Brasiliens Rock In Rio Festival i 1985] Vi kom oprindeligt til Sydamerika, fordi vi var inviteret ned. De ville have fire sunde drenge til at spille noget god musik. Nu vil jeg gerne købe hele kontinentet op og indsætte mig selv som præsident.
 • [om heavy metal-fans, der ikke kan lide andet] Det er deres problem.
 • [komplimenterer David Bowie på sit pletfri pudderblå jakkesæt på Live Aid (1985)] Hvis jeg ikke kendte dig bedre, ville jeg være nødt til at spise dig.
 • Jeg vil ikke have, at nogen skal gøre det nemt for mig, som jeg godt kan lide, fordi jeg er en overlever. Jeg vil arbejde hårdt for det.
 • Nogle mennesker kan tage næstbedst, men jeg kan ikke. Hvis du har fået smag for at være nummer et, så er nummer to ikke godt nok. Jeg er forkælet! Hvis noget går galt, nytter det ikke at aftappe det til i morgen. Så vi råber ad hinanden og brækker et par stole for at få det ud af vores system.
 • Når jeg går på scenen, uanset om jeg er rig eller sulter, vil jeg give alt. Jeg vil videre der og dø for showet! Hvis jeg har et brækket ben eller en million pund eller står i gæld, vil jeg bare gerne præstere. Selv at have en forkølelse har intet med det at gøre – gå derud og bevis, fra hvad der er inde i dig, at handlingen og publikum er sagen.