livnu.dk

20 fakta om Rihanna: hendes rigtige navn, fødselsdato, nettoværdi, nationalitet og mere

Rihanna er en af de mest berømte kunstnere i det 21. århundrede. Hun har en tilhængerskare af millioner af mennesker over hele verden, som konstant lytter til hendes musik og følger med i hendes liv. På trods af at hun er berømt, er der stadig nogle fakta om hende, som er ukendte for mange mennesker. Selvom du er en hardcore Rihanna-fan, kender du måske ikke til nogle fakta, der er ved at blive afsløret. Fortsæt med at læse for at lære 18 overraskende fakta, som du måske ikke ved om Rihanna.

Hvad er Rihannas rigtige navn?
Rihannas rigtige navn er Robyn Rihanna Fenty. Rihanna er hendes mellemnavn, som hun også valgte at bruge som sit kunstnernavn. Selvom det ikke vides, hvorfor hun specifikt valgte at bruge sit mellemnavn som sit kunstnernavn, er det sandsynligvis, fordi det har mere en ring til sig end Robyn. På trods af at hun er kendt af alle sine fans som Rihanna, kalder hendes familie og nære venner hende stadig Robyn.

Hvad er Rihannas nettoværdi?
Fra 2021 er Rihannas nettoværdi er over 1 milliard dollars, hvilket gør hende til den rigeste kvindelige musiker i verden. Mange mennesker kunne have gættet, at Beyonce var den rigeste kvinde inden for musik, men det meste af Rihannas indkomst er ikke fra hendes musikkarriere. Ifølge Forbes kommer de fleste af hendes penge fra hendes skønhedslinje, Fenty Beauty. Hun ejer 50 % af Fenty Beauty, som alene er ansvarlig for over en milliard dollars af hendes nettoformue.

Hvor høj er Rihanna?
Rihanna er 5 fod 8 tommer høj.

Hvor er Rihanna fra?
Robyn Rihanna Fenty blev født den 20. februar 1988 i Saint Michael, Barbados. På trods af at hun nu er berømt og bor i USA, er hun faktisk opvokset på Barbados. Hendes far Ronald er af barbadisk og irsk afstamning. På den anden side er hendes mor, Monica Braithwathe af Guyanesisk afstamning. Riri har også to brødre og tre halvsøskende fra sin fars side af familien. Hun voksede op i Bridgetown, Barbados. Hun tilstod senere, at hun led af alvorlige psykiske traumer på grund af sin fars afhængighed af alkohol og crack-kokain.

Højskole og militærtjeneste
Riri gik på Combermere High School i Barbados . Rihanna vandt sin high school skønhedskonkurrence, kun et år før hun udgav sin hitsingle “Pon de Replay”. Hun blev kronet som Miss Combermere for sin præstation i konkurrencen. Hendes succes i denne konkurrence siges ofte at skyldes hendes fremførelse af Mariah Careys sang “Hero” i talentshowdelen af konkurrencen. Under sin tid på Barbados var hun også hærkadet for et præmilitært program. I løbet af sin tid i dette program var den berømte sangerinde og sangskriver Shontelle hendes øvelsessergent.

Frafald fra gymnasiet
Du kan måske se på, hvor succesfuld den caribiske sangerinde har haft blive, og ikke engang tænke på, at hun droppede ud af gymnasiet, da hun var 16. Et år efter at have droppet gymnasiet, flyttede hun til Amerika og underskrev en aftale med musikselskabet Def Jam records. Efter at hun havde en audition hos pladeproducer Evan Rogers i 2003, producerede hun en demo i 2004. Hun blev fløjet til New York City for at mødes med Jay-Z, præsidenten for Def Jam Records på det tidspunkt, senere samme år.

Her Rise to Fame
Rihanna begyndte at blive berømt efter sit debutstudiealbum i 2005, Music of the Sun. Hun fulgte dette album op i 2006 med sit andet album, A Girl like Me. Hendes hitsang fra dette album “SOS” steg hurtigt til nummer et på Billboard Hot 100-hitlisterne. Sangen fortsatte med at optræde på de 10 bedste sange på Billboard 200-hitlisterne.

Her Hit Song Almost Wasn’t Hers
I 2008 kom hendes hitsang “Umbrella” ” blev løsladt. Hvad nogle af jer måske ikke ved er, at sangen oprindeligt blev skrevet til Britney Spears. Da Britney takkede nej til sangen, blev den tilbudt til Mary J. Blige og Def Jam Records. Denne single fra hendes tredje studiealbum, Good Girl Gone Bad, vandt hende en Grammy-pris for bedste rap/sang-samarbejde med Jay-Z i 2008. Denne sang er et af de største hits i hendes musikkarriere. Det er skørt at tænke på, at det kunne have været Britney Spears, der sang “Umbrella” i stedet for Rihanna.

Hun har vundet 33 musikpriser
Hendes musik har været så populær og succes, at hun uden tvivl er blevet en af de mest berømte popstjerner nogensinde. Hendes talent og succes gennem hele hendes musikkarriere har givet hende otte Grammy Awards, tolv Billboard Music Awards, ni American Music Awards og fire iHeartRadio Music Awards.

Guinness World Record Holder
Hun har slået flere Guinness World-rekorder for fremførelsen af sine sange. Nogle rekorder, hun har, er: “de fleste år i træk med britiske nr. 1-singler”, “kvindelige kunstnere med flest amerikanske nr. 1-singler på et år” og “de fleste digitale nr. 1-singler i USA”. En anden stor præstation, der ikke slog en Guinness verdensrekord, men som stadig er værd at bemærke, er, at en af hendes sange var nummer et på Top 100-hitlisterne i 10 uger i træk. Dette skete i 2011 med hendes hitsang “We Found Love”.

She Has Her Own Holliday
Du hørte rigtigt, Rihanna har sin egen ferie. Den 22. februar 2008 besluttede Barbados’ premierminister på det tidspunkt at erklære den dag for “Rihanna-dag”. Dette blev gjort for at fejre al den succes, hun har opnået gennem sin karriere. Ikke mange mennesker kan sige, at de har deres egen ferie, men Rihanna kan helt sikkert prale.

She Had a Cameo i “Bring it On: All or Nothing.”
Rihanna spillede sig selv i “Bring it On: All or Nothing”. Hun optrådte som en af dommerne ved den sidste turnering, hvor hun annoncerede det vindende jubelhold, der ville optræde i en af hendes musikvideoer. Hun fortsatte sin Hollywood-karriere ved at optræde i film som “Ocean’s 8” og “Home”. Oven i det gjorde hun en gæsteoptræden på “Bates Motel” i 2017.

She’s Breaking Barriers in the Fashion Industry
Rihanna skrev historie i 2019, da hun blev den første kvinde til at lancere en modelinje med Louis Vuitton. Som om det ikke var nok at slå rekorder og barrierer i musikindustrien, tog Riri sine præstationer et skridt videre ved også at gøre gennembrud i modebranchen.

Hun bidrager til velgørenhed
Det vil måske ikke overraske dig, at Rihanna bidrager årligt til velgørenhed, som de fleste berømtheder gør, men det, der kan overraske dig, er, hvor meget hun bidrager. I 2017 vandt hun Harvard Humanitarian of the Year-prisen for sit velgørenhedsarbejde gennem det sidste årti. Hun grundlagde Believe Foundation i 2006 for at hjælpe børn i nød over hele verden. Denne velgørenhedsorganisation hjælper børn i nød med skoleartikler, tøj, lægehjælp og legetøj. Oven i dette er Rihanna vært for et årligt velgørenhedsbal kaldet Diamond Ball.

Hun har været vidne til eksorcismer
sagde Rihanna i et interview fra 2011 med en Los Angeles Radio Station, at hun har set flere eksorcismer. Hun fortalte også historien om dengang, hvor hun var i kirke, og en pige “gik ud af kontrol” og begyndte at tale med en anden stemme.

Hun tog aldrig sangundervisning
Det kan være svært at tro, at Rihanna aldrig har haft nogen formelle vokaltimer. Men hun fik nogle uformelle lektioner fra R&B-sangerinden Ne-Yo tilbage i 2007. Hun fortalte MTV i et interview i 2007, at Ne-Yo ville hjælpe hende ved at give hende tips til, hvordan hun trækker vejret, mens de optog sammen i studiet. Rihanna voksfigur Rihannas voksfigur hos Madame Tussauds London.

Voksfigurer
Rihanna har flere voksfigurer af hende på forskellige museer over hele verden. Fra 2013 var der 8 forskellige voksfigurer af hende udstillet i Madame Tussauds voksmuseer. En af hendes voksfigurer er udstillet på New York Times Square, og det tog fire måneder at færdiggøre.

Hun fik ikke lov til at bære makeup
Kvindelig kunstner afslørede i et interview i 2017, at hendes mor ikke tillod hende at bære makeup, da hun voksede op. Dette kan være overraskende, fordi hendes makeup linje “Fenty Beauty” er en af de mest berømte makeup linjer i verden. Hun har opnået store ting i skønhedsindustrien ved at skabe sin egen makeuplinje, der er mere inkluderende. Hendes linje Fenty Beauty, bakket op af LVMH, bliver ofte rost for hendes farveinklusivitet. Hendes “Fenty Effect” har skubbet andre makeup-linjer til at omfatte over 40 forskellige nuancer af foundationfarver.

Hun har en gade opkaldt efter hende
Gaden, hvor hun voksede op i Barbados fik sit navn ændret i 2017 for at ære Rihanna. På dagen for Barbados uafhængighed i 2017 deltog Rihanna i ceremonien for at få en gade opkaldt efter sig. Gaden, der tidligere hed Westbury New Road, hedder nu Rihanna Drive.

Hendes forhold chokerede nationen
Selvom mange berømtheder bruger meget tid i tabloiderne, er der måske intet lige så berømt som Rihannas forhold til Chris Brown, der sluttede i 2009. Chris Brown blev senere retsforfulgt for fysisk mishandling af Rihanna, og tilstod endda at have truet med at dræbe hende på et tidspunkt. Dette viste folk overalt, at misbrug kan ske med alle, selv Rihanna. Denne oplevelse førte senere til hendes samarbejde med rapperen Eminem på sangen “Love the Way You Lie.”